A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тячівська громада
Закарпатська область, Тячівський район

Сесійне засідання

Дата: 03.04.2017 13:42
Кількість переглядів: 1123

У четвер, 23 березня 2017 року, у залі засідання міськради відбулася тринадцята сесія сьомого скликання Тячівської міської ради, яку провів міський голова І.І. Ковач. У залі зареєструвалося 24 депутатів, а також були присутні старости сіл Тячівської об’єднаної громади. Заслухавши порядок денний, міські обранці приступили до роботи сесії.

Першочергово депутати прийняли рішення про припинення повноважень депутата Тячівської міської ради від ВО «Батьківщина» Ленгера В.В. та визнали обраним депутатом Юсипа Василя Васильовича. Голова Тячівської міської виборчої комісії Лазаренко О.П. вручив новому депутату мандат, а В.В. Юсип зачитав присягу і пообіцяв належно виконувати депутатські обов’язки та вірно служити громадянам Тячівської ОТГ, особливо на своєму окрузі. Привітали у депутатських лавах В.В. Юсипа міський голова І.І. Ковач та всі його колеги.

  Надалі міські депутати внесли зміни до бюджету міської ради на 2017 рік, які для присутніх прокоментував міський голова І.І. Ковач. Цьогоріч заплановано встановити котельню на твердому паливі в Тячівській школі №1 та спорткомплексі по вул. Вайди. Також у цій школі за кошти Держфонду регіонального розвитку буде замінено систему опалення, утеплено стіни та встановлено енергоощадні вікна, а також буде здійснено ремонт школи в селі Лази. Найпершим завданням є облаштування вулиць у селі Руське Поле, ремонт частини асфальтного покриття дороги державного значення Мукачів-Рогатин-Львів та довершити роботу з освітлення вулиць в цьому селі. У селі Лази є намір добудувати головну дорогу, яку не було можливості закінчити минулоріч та покращити умови Лазівського садка, де намічено оновити необхідний інвентар та встановити нові меблі.

Також міський голова І.І. Ковач відзначив, що у бюджет закладено фінансові витрати для продовження будівництва потічка «Голубий Дунай» та в’їзду до Тячева, облаштування скверу біля ресторану «Тарілка», благоустрій вулиць Промислової, Вайди, Шапошнікова та реконструкція найбільш проблемної вулиці Кошута. Заплановано виділити кошти на розвиток спорту об’єднаної громади, адже вдалося сформувати склад нової футбольної команди, яка подає надії достойно виступити у першості району. Звичайно, бюджетом передбачено фінансування різних спортивних секцій, які діють на території Тячівської громади. Не менш важливим проектом фінансування є придбання якісних відеокамер, які допоможуть правоохоронцям відстежувати порушників благоустрою та Правил дорожнього руху, а також придбання службового автомобіля для більш ефективної роботи працівників поліції на території Тячівської ОТГ. Обумовлювалась навіть перспектива встановлення камер у приміщеннях навчальних закладів. Серед запланованих цілей – облаштування фасаду та території реконструйованої будівлі по вулиці Нересенська. Також заплановано виконати ряд завдань у населених пунктах Тячівської ОТГ, які на думку сільських комітетів потребують нагального рішення.

Продовживши роботу сесії депутати затвердили Стратегію розвитку Тячівської міської об’єднаної територіальної громади на період до 2025 року, яка передбачає досягнення належних і гідних якості та рівня життя всіх мешканців новоутвореної у 2015 році Тячівської міської об’єднаної територіальної громади через: вирівнювання диспропорцій розвитку, надання необхідного пакету муніципальних і адміністративних послуг як на міських, так і на сільських територіях та забезпечення їх інтегрованого економічного, просторового, екологічного і соціального розвитку – через запровадження вдосконаленого і ефективного муніципального управління та залучення зовнішніх і внутрішніх ресурсів.

 Надалі депутатський корпус виніс ряд рішень стосовно запровадження діяльності ЦНАПу: внесли зміни та доповнення до рішення одинадцятої (позачергової) сесії сьомого скликання Тячівської міської ради від 22.12.2016 року № 1231 «Про структуру і чисельність виконавчих органів, відділів та управління Тячівської міської ради у 2017 році; затвердили Положення про ЦНАП у місті Тячів та його Регламент відділу «Центр надання адміністративних послуг» Тячівської міської ради. Згідного цього рішення ЦНАП не входитиме до апарату виконкому Тячівської міськради, а діятиме як окремий відділ міської ради. Також депутати затвердили перелік адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг Тячівської міської ради. Відтак затверджено графік роботи Центру надання адміністративних послуг Тячівської міської ради, яким передбачено робочий день працівників із 9.00 до 16.00 щодня, у суботу з 9.00 по 15.00, неділя - вихідний.

Дотримуючись порядку денного міські обранці затвердили Порядок залучення розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Тячів, сіл Тячівка, Руське Поле, Лази та Округла та ухвалили мінімальну місячну вартість одного квадратного метра загальної площі нерухомості з урахуванням місця її розташування, інших функціональних та якісних показників при передачі в оренду (суборенду) та житловий найм на території населених пунктів Тячівської міської об’єднаної територіальної громади на 2017 рік.

Відтак на сесії прийняли рішення про розширення меж сіл Тячівка, Руське Поле, Лази та Округла та створення комунального підприємства «Водоканал» та затвердили його Статут.

У питанні «Різне» депутати розглядали містобудівну документацію та земельні питання. А саме: розроблення та затвердження містобудівної документації – детальних планів території земельних ділянок; присвоєння назв вулицям в с. Руське Поле та місті Тячів. У нових кварталах міста вирішено присвоїти назви окремим вулицям – Чумацька та Стара Ферма.

На цьому засіданні депутати також внесли зміни до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Тячівської міської ради на 2017 рік та затвердили проект Положення про земельний сервітут та порядок визначення плати за землю при встановленні земельного сервітуту.

Активно депутати працювали над вивченням земельних питань, чимало з яких було відправлено для довивчення, а деякі взагалі відхилені. Як повідомив начальник відділу земельних відносин апарату виконкому Тячівської міської ради Титов Д.А. на час проведення сесії на облік по виділенню земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва. було взято 35 громадян. Деякі спірні ситуації виникали і під час розгляду ряду інших заяв з питань землекористування. Всі «за» і «проти» депутатського корпусу були почуті та прийнято консолідовані рішення.

Депутати цікавилися у міського голови питанням перспективи будівництва сміттєпереробного заводу в місті Тячів, який вирішили на нашій території збувати фінські інвестори. Як наголосив І.І. Ковач, наразі вивчаються всі ризики, які виникли у ході проектування будівництва цього об’єкту, і вже 5 квітня повинне сформуватися остаточне рішення проектантів та інвесторів з цього приводу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи переглядаєте ви YouTube -канал Тячівської громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь